søndag 28. februar 2010

Winterwonderland

 

Det blir kænskje vår i år å???P2284493

P2284497

 

Dronninga på Farmen i vinterskrud.

P2284494

 

Nye hatter

P2284501 

 

P2284495

Gammalt og nytt i nedsnøge og uskjønn  forening ;)

P2284490

Nå er je snart klar for siste innspurt i OL! Her er det vinterferie og det er meldt bra vær. Da er det på tide å kåmmå seg mere ut. Det hjælp at gradestokken krabber seg oppover mot 0.

lørdag 27. februar 2010

♥ Meiningslaust og hjertlig ♥

♥ I detti innlegget skar je itte ha meining om no som hælst, bære viste fram at det er flere hjerter her i huset enn je egentlig har tenkt over ♥

P2254470 P2254471

P2254472

P2254477 P2254485 P2274488P2254482

Litt Heksekunst som heng på do-veggen.

To ta dessi er forresten gaver frå to koselige og snille bloggdamer.  

P2274486

Så et -lig gjensyn mæ den flotte Mjøs-utsikta våres. Itte rart at en sitt inne og lagar meingslause innlegg på en slik dag. Men litt lyt je si læll og dæ kjæm rætt frå ♥:

Tusen -lig takk for ælle positive kommentara om dialekta mi. Det varmer og gleder meg.

Nå får det vara slutt på vissvasset for i dag, ha en -lig god lordag.

fredag 26. februar 2010

www

Weben, VerdensVeven, internett. Kjært barn, mange navn. Iallefall har vi vørti nokså avhengig ta detti fenomenet som bind øss i hoppes, på godt og vondt.

blogg

Dæ fækk je en påminnelse om da je skreiv et innlegg her om dagen for å få ut litt damp i kulda. Je skjønte det var litt mere enn vanlig da læser-tala fauk i været. Det er underlig å folk finn fram tæll. En bitteliten hekseblogg som mæst tæk for seg småting, og plutselig finn noen ut at je har skrivi noen linjer om no dom nok er ganske på vakt for. Je kænn itte tru dom er innom for å læsa om sokkestrikking, sjå blomsterbilder frå grøftekænter i Totenvika hæll læsa at je surver om været og husarbe. Men det er nok dæ je får fortsætta mæ heretter. Det blir neppe mere om denni saken frå mi side. Je skulle bære ønske at dom som har reagert virkelig hadde lesi dæ je skreiv og itte gjort seg opp ei meining før dom bynte å læsa.Da hadde dom skjønt at det itte var helt slik som enkelte har oppfattet det. Men på ei ænna side, så har nok de fleste klart å få mæ seg budskapet mitt.

Nei, nå skar je glede meg over Weben og ælle gode bloggvenner je har rundt omkring. Tusen takk for ælle koselige kommentarer. Det er itte støtt je er like flink tæll å svara, dessverre. Det var jo ekstra moro at så mange syns je sku fortsetta å skrive totning. Dæ var meininga og dæ, det var bære en engongshendelse mæ bokmål i førje innlegg.

Riktig god Weekend ønsker je dekk  (et riktig godt toten-ord dætta ;)

Klem fra Which Witch, jo den gamle (gode? hehe, dæ var vel å ta i litt mye ;).

--------------------------------------------------------------------------

Etterskrift

Jammen klarte jeg å glemme å linke dette innlegget. Slik kan det gå i farta når en har vært med på nesten to fulle runder ABC uten skulk.

Vil du se flere W-løsninger, så se HER

ABC runde 2 logo_thumb[2]

onsdag 24. februar 2010

Ut av skapet

Neida, her er ingen skumle avsløringer. Hvis itte strikking hører tæll det skumle da ;)

Da det for alvor vart kaldt i vinter, slik det har vøri i vikusvis nå, var je på djupdykk i klæs-skåpet mitt og fant att en gammal skatt. Den har overlevd mange fløttinger og rødde/kaste-orgier. Den finnes på fotografiske bevis helt tællbarsatt til 1983 og den høldt på å forsvinne mæ resten ta bagasjen som var på rundtur i forbindelse mæ en London-tur i 1985.

P2234458

P2234459 Denni genseren strikke je altså i løpet ta mitt fysste studieår i Trondheim 1982-83. Den er ta no tynn Baby-ull eller muligens Lanett. Den var i allefall ei tålmodighetsprøve å få ferdig. Men ferdig vart den og brukt litt før den havne i skåpet for et nokså langvarig opphøld. Men sea det var mye arbe mæ den, så har je ældri hatt hjerte tæll å kvitte meg mæ den. Å nå i vinter har je nærmest “bodd” i den. Passe tynn ull, dæ er godt å ha på seg dæ, når’n er en frysepinn.  Je skulle ønske meg flere plægg i såmmå ull-tjukkelsen, men så var det den tålmodigheta da. Men je må jo vara så ærlig at je syns denni modellen har tålt tidens tann ganske godt. Ja, genseren altså, itte hu inni.

 

Så et litt nyere strikkekapitel. Denni vesten har vøri ferdig sikkert ett år, men sea je itte er helt fornøgd, så her je itte blogge den før. Men nå er je altså i “blotte-modus” når det gjeld dæ je har i skåpet, så da får den tæll pers. Strikket i Tynn alpakka frå DSA, mønster delvis etter eget huggu og litt etter ei jakke frå DSA. den er iallefall god og varm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Dæ var dæ ta avsløringer og dårlige bilder for i dag. 

søndag 21. februar 2010

Norsk(e g)ull

Albania2 copy

 

Je er i gang mæ sokkestrikking tæll damer som sitt i fengsel i Albania. Je tjuvstarte litt og så vart je litt lei sokker. Da OL starte litt tregt mæ gullfangsten for Norge, så bestemte je meg for at når det vart gull, så skulle det bli sokke-strikking att. Bjørgen tok gull og før je hadde rækki mere enn å legge opp tæll en sokk, så hadde jammen Berger gull i lomma å. Da sokken var hælvvægas var Hegle Svendsen i mål og fækk sitt gull. Men je gutse på og hadde to par ferdige da Lund Svidal svingte inn i mål og Bjørgen tok sitt ændre gull. I går vart det litt pause i jakta på det edleste metallet, så je fækk litt pustepause ;)

Her presenteres norsk(e g)ullsokker:

MARIT

P2214447 

AKSEL

P2214435 

EMIL

P2214436 

TORA

P2214438

Gratulerer så langt, så får vi sjå å dei neste daga bringer.

Det er nesten flaut å sjå trønderdominansen blændt dessi vinnera. To er jo trøndere, en opplending bosætt i Trøndelag. Lund Svindal har sikkert trønderaner hænn å ;) uten at je veit no om dæ. Det blir jo sagt at uten Trøndelag hadde dei norske historiebøken bære vøri to permer, så da gjeld vel dæ sportshistoria og dæ da kænskje.  Hmmmff.

P2214453Det er itte måte på å dom kænn kose seg mæ i Trøndelag for tida. Je fækk melding frå Innherreds høgreliggende trakter i gårkvæld om at det satt noen der og kosete seg mæ potetgull mæ råstoff her frå Farmen. Det er kænskje slik sikringskost som gir gode skiløpere. Ingen Kims. Ingen kos.

 (Mangletre-skjæreren kænn de sjå HER)

lørdag 20. februar 2010

Magnhild-sjal

Julegave - Along[1][1]

P2184412Her er mitt februar-bidrag i julegave-alongen, nemlig Magnhild-sjalet. Strikket litt etter innfallsmetoden og i barnestørrelse.

 

 

 

 

 

 

P2194430 

Men så kom jeg på at jeg hadde sett noe lignende før. Å dæ var på detti sengeteppet je har etter Bæstemor Magnhild. Dessverre er det for stutt tæll dagens senger, men er i bruk læll. På stas.

P2194431 P2194432

Egentlig hadde je tenkt å kælle opp sjalet etter mottaker, men dæ hadde væl kænskje røpe litt mye på nåværende tidspunkt ;)  Så derfor kælte je det like godt oppatt etter hu som var tålmodig nok tæll å lære meg å strikke. Tusen takk Bæssmor!

fredag 19. februar 2010

Mange forskjellige gull

Etter å ha vøri litt flink i dag, kæn je kose meg mæ å blogge litt. Fysste post på programmet i dag var å slakte hybelkaniner. Det er ufattelig å fort dom klarer å formere seg. Det er da itte sååå lenge sea siste masakre, men noen måtte ha gjømt seg unna og starte formeringsprosessen på nytt ;) Vi er ganske opptatt ta produksjon her på Farmen, men har itte fønni no marked for dæssa villige hybelkanina vi produserer i store mengder. Det er populært mæ nisjeprodukter i lændbruket, men detti er nok itte det riktige produktet, hehe. Kunne noen vara så snill å finne et marked?????

P2194426 P2194427

Her er noen sænnhetens ord frå den gong jeg hadde ei “maler-karriere” for 10 år sea. Je kænn tørja å blogge det nå når super-maler’n Nikoline har bloggpause ;)

Så har je vøri ute og gått tur i dag, uten kamera. Det var så grått og trist da je gikk ut, at det var ittno vits å ta bilder. Men trur du itte at sola hadde lyst tæll å vara mæ på tur a. Den titte fram og laga mange flotte motiv. Men det er slik at Gamleheksa av og tæll må gå uten kamera, for da blir det itte så mange stopp. Ingen god måte å få opp pulsen på å gå to skritt fram, ett bak og så stoppe.

Men så var det ælle Gulla da. Det har jo liksom løsne for øss i OL nå. Det største Gullet møtte je likavæl i går æfta. Da hadde je en liten time sammen mæ Norge Rundt-kjendisa Marthe og Mathea og mormor Kari.P2184425

Gamleheksa fækk den ideen her om dagen at ælle damer må jo ha sjal, også prinsesse Mathea.

P2184411P2184409P2184410 

Je hadde en liten rest rosa akryllgån frå det glade 80-tallet. Så strikke je tæll det var slutt på tråden og avslutte og kænte mæ kvit Beo. Å så litt stæsj da, sjølsagt :)

P2184418

Sjølve Gulljinta syns nok pakke-bændet var væl så spennende.

P2184424

Her er Gullet vældig spendt på åssen det skar gå mæ onkel Tarjei på 20 km skiskyting i Vancover. Det er itte ælle Gull-onger som har en onkel i OL.  Mathea ønsker lykke tæll. (Nå har vi svaret og det vart en finfin 21. plass. Itte dårlig dæ i debutten i OL for en 21-åring :)

Men to gull vart det jo i går, ja, jammen en sølv å. Damerennet vart avgjort mens Snuppa og mora var på kjøretur hematt frå ridekurs. Jammen trur je Snuppa var litt nervøs for å den hælvgale mora skulle finne på, for je fækk beskjed om å hølde henda på rattet. Itte at je hadde planer om å slæppe det, men det kunne jo ligne. Gratulerer tæll Lesja.

Så var det kara sin tur og da hadde je nesten klart å gjønnomføre det strikkefrie døgnet je hadde pålagt meg sjøl og arma mine. Je sprakk nok etter ca 23 timer og det vart en hælv sokk før Gull og Sølv var i boks. Men da var det jammen godt over sengetid for ei gammal heks. I kveld er det på’n igjen for Gamleheksa og Gubben framma tv’n. Gubben tæk OL alvorlig og er rask tæll å feire hårt Gull mæ en liten akevitt.

PS. På en så tor Gull-dag er det på sin plass å takk mor GULLborg for mæddan ;)

torsdag 18. februar 2010

V

sommerbilder3 081

Denni Vinteren har det Virkelig Vøri Veldig godt å ha Ved.

ABC runde 2 logo_thumb[2]

Flere gode V-er finn du HER

tirsdag 16. februar 2010

Unnskyld og tusen hjertlig takk

P2144368

For ei tid sea mottok je såmmå awarden og utfordringa fra 4 eller 5 koselige bloggdamer. Min intensjon da var jo å ta imot og sende videre.

P2144384

Surrete som je er husser je bære tre ta dom fem. Derfor, for itte å glømme noen, så velger je å itte gjøra noe mere mæ den saken. Men je må virkelig si UNNSKYLD!

P2144390

For dæ at denni bloggen er mitt eget væsle diktatur, så bestemmer je herved å ha en award og utfordringsfri blogg.

P2144394

Så over tæll dæ je husser og dæ er ælle dekk som ga gode råd om hekling for vestrehendte.  Det var dæ je visste, at på bloggen får du hjelp. Nå har vi flotte instuksjonsfilmer å sjå på, men har itte fått prøvd enda. TUSEN HJERLIG TAKK ÆLLE SOMMEN!

P2144403

Så slik på tampen så må je få lov tæll å glede meg tæll sammar. Tæll Mjøsa blir isfri og Viken II er klar for “seiling att”.

Je ønsker deg en strålende dag, om itte været slår tæll, så gjør det beste ut ta muligheta læll. Kænskje blir det OL-GULL i dag….

søndag 14. februar 2010

Mye rart på en gong

P2144331 Gubben kom mæ roser åt Heksa si og sa at dom var for Morsdagen. Slik moderne Valentins-greier var ittno for hænn ;)

P2144337

 

Fastelaven feirer vi mæ ris og kremboller. Men faster vi? Nei. Burde vi faste? Kænskje.

Heldigvis går noen velfortjente kroner åt Norske Kvinners Sanitetsforening.

 

 

 

 

 

 

Albania2 copy

Nå er OL i gang og dæ er je å, mæ Albania-strikkinga mi. Se mere om den HER.

Status pr. OL-åpning er

  • 7 par sokker
  • 2 par pulsvarmene
  • 1 lue
  • 3 Calorymertry
  • 2 sjal

 

 

P2144333

Tråstubba du ser på bildet er itte for dæ je itte har feste tråder, men hårt sokkepar er feste sammen. Dæ har je fått streng beskjed ta mor mi å gjøra, hu som har strikke “tonnevis” mæ sokker åt russiske barnehjemsonger veit nok å hu talar på :)

Faerytale

Sea je er godt i gang med Albaniastrikkinga, så tok je ei lita pause. Da vart det et lettvintsjal i Faerytale fra DSA, strikke som et TV-sjal, og mæ random hølmønster og avslutte mæ hestetømmefelling. Når en har slektininger som bor i vinterhølet Raufoss, så får en ta ansvar og sørge for at dom itte frys.

Ha en fin dag ta ælle slag!