fredag 31. oktober 2008

Detti må vara en spøk...



Les i VG nå at husarbe reduserer faren for brystkreft!!!!
Det må vara no'n lure mænnfolk som har fønni på å skræme øss damen hematt tæll kjøkkenbenk og skurefille. Je vil vel tru at enkelte stressless-slitere og datanerder ta hænnkjønn vil ha go hælse-effekt ta å svinge skurefilla litt innimellom å.



Je er hældig je da som har så god hjælp i nabolaget, som kjæm meg tæll unnsætning når golva blir for grusete. Je skulle forresten likt å hatt tak i den som fant opp støvet! Det er ubegripelig at det kænn bli så my, så fort....
Å GÅ I RING...
Å gjøra husarbe er omtrent som å gå i ring i tåka, en blir jo itte ferdig mæ dæ en skulle gjort, før det er på'n igjen. Nå høres det ut som je er vældig nøye på slikt, men dæ er nok så langt unna sænnheta en kænn kåmmå.

torsdag 30. oktober 2008

Mere kry tante

I går kveld var det konsert mæ KBN og Spurven Tensing. Bæssmor og tante kom frå Vika for å høre og sjå. Dessverre hadde foto-tante forregne seg litt og hadde flatt batteri på kamera da konserten starte, så det vart dårlig mæ bilder derfrå.
Sjølsagt imponerte Hans Petter bak trommen. Det er rytme i den karen. Så OLE IVARS; se opp, et nytt trommetalent frå Kapp er i anmarsj.

onsdag 29. oktober 2008

Tiddeli-bom


Det snør, det snør, tiddeli-bom, sa Ole Brum. Han var glad, men je er itte spesielt begeistret. Men en får bare ta det på kjøpet når en velger å bo i dette landet langt mot nord. Genene min liker bedre barmark og varmegrader. Noen har det imidlertid værre, og det er de som bor ute. Stakkars pippipper! og sauer, men de er da inne om natta.

Jeg er mere heldig, for Gubben la om til vinterhjul for meg, uten at jeg behøvde å mase. Så nå kan jeg reise på konsert med Svigermor i kveld!

tirsdag 28. oktober 2008

Skulle vøri bjønn


Det er snart svart november, den tida på året je lik minst! Prøver å lyse opp innadørs med levende lys og ænna kos, men må nok innrømme at je virkelig ser fram tæll at blåveisen dukker fram og det blir vår. Men fysst skar sola var borte i to og en halv måned. Dæ er ulempa mæ å bo her i Totenvika. I natt kom dom fysste blå graden på stokken og for en time sea kom det no kvitt i lufta. Det her visst SNØ. Så nå ligg det et lite melis-drys her. Men det blir vel itte gammalt denni gongen, for gradestokken er på tur oppover at. Det er vel ittno grunn tæll å klage når en er inne, det spraker godt i vedovn og gubben som bær inn mere ved frå en velfylt skåle. Men det hadde vøri fint å vøri bjønn om vinteren, og gått i hi noen måneder...
Likevel er je litt sur om dagen. For 'n-te gong har je strikke på meg vonde armer og lyt ta strikke-pause. At det itte går ann å lære! Der er bære så moro ama, og så går litt bra, litt tæll og så litt tæll. Og så går det itte bra i det heletatt. Så nå ligg en halvferdig genserbol i kvit alpakka-ull her og minner meg på å dom je er som itte kæn lære non gong.
Vel, nå driv skylaget å sprekk opp og når je får laga meg en kaffekopp nå, så stig nok humøret noen hakk. Det nytter itte å bære surve, men er greit å skrive ta seg litt.
HA EN FIN DAG !

lørdag 25. oktober 2008

Stolte tanter

Itte en eneste auekrok var tørr i tanterekka da Iselin var Annie i Kulturhuset i æfta. At det kan vara slik trøkk ti ei slik "lita" frøken. Vi storkoste øss. Dom var bra dom ændre solista å, men.... Gromjinte er nå gromjinte da. Det får itte hjælpe at a er Man U-fan! Vi skar nok få høre mere ta dænna sang-fuglen, og vi gleder øss.






Nå har det seg slik at ingen av øss tanten egentlig er i slekt med Iselin, men den onga dama kæn sjarmere og har "adoptert" øss som tanten sine. Litt småvittig syns je, som fækk mer enn nok ta mine tanter ettersom je vart eldre og syns tanter var ganske brysomme greier. Så får vi prøve å vara litt bære sjøl da. Kua får husse på at a var kælv sjøl en gong.

Dessverre fækk fotograftanta sætt seg litt domt tæll, så bilden vart itte de aller beste, men dæ får itte hjælpe. Je lyt få fortælja å stolte vi er.
http://www.oa.no/bildesamlinger/article3878863.ece?token=&start=2&serie=0

fredag 24. oktober 2008

Snart hælj


Den låge høstsola levne inga ære åt husmora i dag. Jammen kjæm det godt fram, både støv og upusse vinduer. Derfor vart det et lite raid inne, men møkkete vinduer er itte hælsefarlig. Nå forsvinn sola snart og dukker itte oppatt før i februar, så da er det ittno å stresse mæ.

I kvæl skar MM og je ha litt jintekvæld, mæ film og taco. Sex and the City og stekt kjøttdeig, haha. Gubben er på Kiel-båten mæ en bande ændre "gutter" i godt vaksin ælder. Men je vil vel tru at mæ-passasjera itte akkurat vil tru dom er så vaksne utover kvælden.
GOD HÆLJ!

20 år ong



MAGNI 20 ÅR!!! Gratulerer

Tenkj å vara 20 år ong og ha de fleste ta livets valg og muligheter framfor seg. Je syns jo itte det er lenge sea je fækk tælfon frå'n pappa Asmund om at det hadde kømmi tæll ei fin lita jinte på Stensby Sjukehus, og så fyller a altså 20 år. Det var ei minneverdi stund da je var innom sjukehuset og såg på detti væsle nurket. Hvis je itte husser helt feil, så vart du født ei klar høstnatt i måneskinn.
Så har je fått vøri så hældig å få følje mæ a videre i oppvæksten. Itte at en får mæ seg ælt når en bor litt for langt unna, men ei sjølutnevnt ekstra-tante prøver så godt a kænn. En koselig prat på MSN blir det av og tæll nå å. Itte dårlig dæ, midt i ei travel studietid å ha tid tæll slik. Må jo få sende en gratulasjon tæll samboer Torbjørn å, som fylte år fysst i oktober. Kos dekk på hotel-tur! Og lykke tæll på eksamen!

Je har lyst tæll å sende ei hælsing tæll Gausdal åt a Kristin og n Asmund å. Det er tre flotte jinter di har. Godt jobba!

Klem frå øss tre på Toten.

onsdag 22. oktober 2008

Snart vikværing???

Je sitt her på kjøkkenet og ser utover Mjøsa. Den er fint blå i dag, mæ litt bølger. Det er fint mæ sol om høsten, så klare farger. Det er da je kjæm på at nå har je bodd lengre i Totenvika enn no ænna stelle. Men det kvalifiserer neppe for å vara ækte vik-væring at je har hatt adresse her i omtrent 20 år. Det er vel itte før tredje generasjon at en er kvalifisert og dæ kæn jo av og tæll vara bra å. Somme tier er det greit å presentere seg som vester-totning å, men som regel itte. Får dom endelig gjort en slutt på Badeland sitt sugerør i kommunekassa kunne det vel gå ann.
Je sitt og surrer ved pc'n for å hølde meg litt unna bunningen i dag. Arma har fått litt mye strikking, men det er itte lett når en får dilla. Inspirasjon har je fått ta a Helen og takker for det. Hu har forresten verdens koseligste blogg på http://www.helensdagbok.blogspot.com/ Den burde je kænskje itte reklamere for, for når folk har sett de flotte bilda, så blir min egen nokså stusselig. Men dæ får stå si prøve, je unner ælle en kose- og inspirasjonstur innom den bloggen i mørke høstkvæller. Når sænt skar sies, så er det itte noen ta dessi florlette, flotte sjala je og strikkepinna mine prøver å kopiere. Je høld meg tæll det litt grovere, men spennende alpakka-gånet.

lørdag 18. oktober 2008

Du store alpakka

Enda et alpakka-sjal er ferdig. Så får vi sjå om julenissen vil gi bort noen ta dom. Kænskje det er flere frøsne sjeler som treng litt varme rundt seg på vineterstid.
Neste prosjekt nå er genser i alpakka-ull. Je har nok fått bittelitt dilla. Det er så fint mæ noe som varmer så godt.... Gånet er godt å strikke ta å. Det anbefales for dom som er venn med strikkepinna. http://www.dustorealpakka.no/

mandag 13. oktober 2008

søndag 12. oktober 2008

Totenvikas tak

I dag ba gubben meg mæ på biltur tæll Totenvikas tak. Dæ vil si, ovafor Halvorsrud. Det var luftig og mæ ei utrulig utsikt. Ellers har gubben vøri hjælpsom mæ å ordne vinterkager for blomma mine, så det spørs om'n itte driv å tjener seg opp "bonuspoeng" før hænn skar på guttetur tæll Kiel ;)

lørdag 11. oktober 2008

Sindre reiste hemat



I dag tidlig kjørte je Sindre tæll Gal'mon for at'n sku ta fly hemat tæll Karmøy. Hænn er en tøffing som flyg åleine tvers over Norge, og byner ælt å bli godt kjent mæ Gal'mon.
I går var hænn mæ Marte Marie og rei på Victor. Da klarte hænn å styre sjøl, og så starte og stoppe. Hænn syns 'n er klar for sprangridning, men det er vel i tidligste laget.
Denni vikua har a tante lært mere om hai enn a noen gong hadde drømt om, for hai er den store interessa for den onge høstferiegjesten.
På tur hemat var je innom Jessheim, min gamle arbesplass for 20 år sea. Mye har vørti ænsles der, men en del er jo greit å kjinne att å.
Litt forsinket: Gratulerer med gårsdagen, Solveig! Nok ei dame i sin beste alder.


tirsdag 7. oktober 2008

Flere jøbberser



Gratulerer!

Enda flere lokale kjendiser fyller år. Det er damenes dag i dag. To damer i sin beste alder. Ha en superfin jøbbersdag.
"En klem er en perfekt gave. Koster ingenting. En størrelse passer alle. Og ingen blir sure om du leverer den tilbake."

mandag 6. oktober 2008

Sindre har kømmi !


Nå er det høstferie på Karmøy og i dag kom Sindre for fysste gong åleine mæ fly. A tante hente på Gal'mon og vi kom øss væl tæll Toten og bæssforeldre som vente fælt. Og i dag har a tante lært masse om hai. En biltur mæ en ivrig ong mann er lærerikt.

søndag 5. oktober 2008

Lokale kjendiser


Gratulerer med dagen!
Et knippe kjendiser fyller år i dag, 5.oktober. Je har støtt hørt at det skar vara en del likhetstrekk på dom som er født såmmå datoen, men veit itte helt når je ser ovenstående trekløver...... Uansett, ha en fin dag!

lørdag 4. oktober 2008

Stillongssesongen igang

Gratulerer med dagen, Jonas!
Alle vi i Vika hilser.

Og ellers, et hjertesukk frå Farmen: Visste je det itte! En Raufoss-tur fører itte bære godt mæ seg. Je har vørti sørpe forkjøle(sikkert for je itte fækk kjøpt meg kaffe latte på dætta "urbane" stelle ) og huset er fult ta svart glitter frå en ta toppa je kjøpte åt a Marte Marie. Og så har je bære meg sjøl å skylde på :(

onsdag 1. oktober 2008

Oktober




Oktober er virkelig høst! Dæ lik je itte, men no går det ann å varme seg på. Slik som et kafe-treff mæ Johan, Ludvik, Lise og Ståle. Sjøl om det var på is-kalde og blaute Raufoss. Itte klarte dom å laga kaffe latte på kafeen midt i sentrum hæll, dom mangle mjølk! Bære på Raufoss slik kænn gå ann. Men slik tull er fort glømt når'n møter sjarmøra frå Marøya. Godt gjort å ha stuun tæll ei grandtante å, på jøbbersdagen hass Moffa. Gratulerer mæ dagen, onkel! Marte Marie var ganske overraske da je kom hematt mæ godkjente klær åt a, kjøpt i dæ hu kæller "Pensjonist-by'n".

Høst-ferie-tur




Tissdan hadde Marte Marie og je en riktig kosedag på Hønefoss. Bittelitt shopping, men høgdepunktet var å hælse på Guro, Torstein, Ole-Marius og Else Karin at. Dæ var lenge sea sist. Trillinga blir så store, det er så arti å sjå forskjellen frå gong tæll gong, når det er så sjelden vi treffes.